astoria


bilderna lånade från Sköna Hems hemsida.

så här ser Svenskt Tenn c/o Astoria ut, det är väldigt stor skillnad på Astoria och Strandvägsbutiken. Men nu ser man produkterna med ett nytt öga och man hittar produkter som man inte har sett innan. Så tills Strandvägen öppnar, njut av butiken på Nybrogatan!


the selby


tod selby är en porträtt, inrednings och modefotograf samt illustratör. Hans projekt, the Selby ger oss en insyn i kreativa människor privata hem. Hans första bok, The Selby Was In Your Place finns att köpas sedan hösten 2010. Jag gillar verkligen att titta in i folks hem och speciellt dessa hemmen, de visar att ett hem tar ett tag att bygga upp och att man inte behöver ha bråttom. Samla på dig prylar och vackra saker med tiden och dit hem kommer att bli unikt och extremt hemtrevligt. Jag menar inte att man inte får handla på ikea men vill man ha det lilla extra och personliga så får det ta sin tid.


virkbokjag virkar en tax från Annika Messings bok, den som syns på bilden till höger. Jag har snart gjort klart kroppen, så jag får återkomma med en bild när den är klar. Jag tror den kommer bli väldigt söt. Har ni virkat något från boken?


svenskt tenn c/o astoria
svenskt tenn har legat på samma adress, Strandvägen 5, sedan 1927. Men nu ska affären renoveras och Svenskt Tenn kommer därför flyttas till tillfällig adress, Nybrogatan 15, gamla Astoria biografen. Den tillfälliga affären slår upp portarna imorgon kl 10.00.


nesting book
vår duktiga dekoratör, Cilla Ramnek har tillsammans med fotografen Pia Ulin gjort boken Nesting Book. Denna boken vill jag ha!

nytt jobb, ny stad


imorgon flyttar jag upp till huvudstaden och på måndag börjar jag mitt nya jobb. Jag har fått jobb på Svenskt Tenn som marknads/designassistent. Svenskt Tenn har alltid legat mig nära hjärtat och att ha fått ett jobb där känns nästan overkligt. Jag har många fjärilar i magen nu...

nu kastar jag ut julen

nu får det vara slut på julen när på bloggen, hemma får den vara kvar ett tag till. Det är ju så mysigt och det blir så mörkt när alla ljusstakar plockas bort.

hantverk på hög nivåfoto av Morten Holtum

kolla in denna familjens lya. Detta är huset till en riktigt hantverkarfamilj, mannen i familjen är snickare och kvinnan gör jättefina stickade och virkade saker.

tomtar och vättar


av Fröken Elsas mönster på små tomtar gjorde jag två stora. Jag gjorde några ändringar för jag ville att mössan skulle bli större och längre. Till tomten och vätten använde tjockt lovikagarn och virknål nr 7. Kroppen fyllde jag med ris.

GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET ÖNSKAR JAG ER ALLA!


RSS 2.0