sofiero
1864 köpte kronprins Oskar och hans hustru Sophia Skabelycke, en bit norr om Helsingborg, för att där bygga sitt sommarslott Sophie-Ro. Detta ställe skulle skänka Drottningen Sophia lugn och ro.
Och det var så namnet blev till. 1905 skänkte Oscar II slottet till sitt äldsta barnbarn, Prins Gustav Adolf och hans hustru Margareta, i bröllopsgåva. Med stor entusiasm började Kronprinsparet planera och skissa på den tillhörande trädgården. Gustav Adolf ägnade mycket tid på slottet och i trädgården och började plantera rhododendron, det är delvis denna samling som har gjort slottsträdgården så erkänd.

Det är med stolthelt som jag kan säga att denna park är min arbetsplats. Idag blev parken dessutom utsedd till europas vackraste park! Så om ni ska ut på utflykt i sommar och inte vet vart ni ska åka, åk då till Sofiero för ni kommer att få en upplevelse ni inte kommer att glömma!


Maja från Lena Anderssons böcker har fått ett grönsaksland i parken där hon lär barn om grönsaker och bokstäver. Har någon av er varit på Sofiero?


psst


några nya äggvärmare har blivit till och dom är så fina, kolla in hos Ia Nyckelpiga och Helt virkad, det är så kul och se hur olika personligheter dom får fast det är från samma mönster. Det kommer att bli fina påskfrukostar med virkade äggvärmare på vissa bord. Är det någon mer som har virkat är det bara att hojta till.


En Gry og Sif
det danska företaget En Gry og Sif gör helt underbara saker till barn och hemmet. Idag fick vi en leverans från dom till jobbet, en stor kartong fylld med påskpynt. De har mesta av deras produkter är av tovat ull men dom har också lite saker som är virkade. Kolla in detta och jag lovar att ni kommer att fastna för nåt.


Gå in på deras hemsida och kolla på alla deras produkter. Visst är det fina saker?
Jätte fint påskpynt har de nu till påsken, kaniner som äggvärmare har de också.vänner runt om i världen


Nu har det kommit till fler äggvärmare runt om i världen, jag säger världen för det är en tjej i England som var virkat en kyckling! Sys och Sis har också virkat, hon har till och med avancerat och gjort en påskkärring! Gå in och titta och få mer inspiration, en äggvärmare tar kanske en kväll att göra så börjar ni nu har ni många klara till påsk! Alla som virkar måste höra av sig, det är så kul att se hur era blir.

Annars håller jag på med 4 olika projekt, har börjat på alla men inga tycks bli klara.
Men snart kommer det mera..


the garden collectionhåll utskik efter detta i H&M butikerna, jätte fina vår/sommar kläder!
Kolla in mer här.


WOOD AND WOOL STOOL
holländska Ingrid Jansen gjorde för några år sedan sin första återanvändbara pall med virkad dyna. Efter att ha gjort den fick hon beställningar på fler, sedan 2008 driver hon sitt egna företag WOOD AND WOOL STOOL, och det var så allt började. Nu designar hon inte bara pallar utan andra handgjorda och virkade produkter..

dutch Ingrid Jansen made her first recykled wooden stool with a crocheted cover a cuple of years ago. After she made that she got requests to make more, since 2008 she has her own company called WOOD AND WOOL STOOL, and that´s how it all started. Now she designs not only stools but several other handmade and crochet products..
..så som filtar, kuddar, girlander, hängare mm.

..like blankets, pillows, garlands, hangers and more.


Första dagen jag hittade Ingrids design på internet blev jag helt uppslukad. Jag var bara tvungen att skicka ett melj till Ingrid och fråga om jag fick skriva om henne och hennes design i bloggen, och det fick jag. Jag tycker hennes saker är så fina, vill verkligen ha en WOOD AND WOOL STOOL hemma.
Eller vad säger ni, hade ni velat ha en? Gå in och kolla mer på hennes hemsida och läs mer på hennes blogg, det finns många fina bilder i härliga miljöer som man kan få mycket inspiration av.
Tack Ingrid!

The first day I found Ingrids design at the internet I got so swallowed up with her things. I just had to whrite her a email and ask her if I could whrite about her and her company in my blog, and I could and I was so pleased. I think her products are so nice, I really want a WOOD AND WOOL STOOL at home.
Go in on her home page and read more in her blog, there are many beautiful pictures in nice surroundings which you can get a lot of inspiration from.
Thank you Ingrid!


garnateljén


idag stänger min favorit garnaffär, har köpt och fått en massa garn så jag behöver nog inte köpa garn på några månader. Nu vill jag bara virka en massa roligt av mina fina garner. Men det var lite sorligt för efter alla mina besök har jag och Monika, hon som äger affären blivit riktigt goda vänner. Men hon har sagt att hon ska komma till mig på mitt jobb i sommar, så det här är inte slutet utan början på en fin bekantskap. Tack för alla fina garner!


garnboll


kunde inte låta bli att lägga ut dessa bilder från Sonya Rykiels fall 2010 Ready to wear collection. Samma garnboll som ni gör till kaninens (äggvärmarens) svans, något större kanske men ändå.. Kunde hon inte göra såna här fina kläder för H&M.


tips till äggvärmarna


tänk på när ni ska göra äggvärmarna att dom inte får bli för små, mina är nästan i minsta lagret
och då använde jag ändå dubbelt garn och virknål 3. Så för att vara på den säkra sidan så ta kanske
virknål 3,5? Hade i sönder några ägg när jag skulle prova värmarna, så ett annat bra tips är att testa dom med kokta ägg. Hoppas det går bra för er som virkar, det är bara att fråga om det är något som är oklart!


äggvärmare
ville dela med mig av ett mönster som jag hittade i förra årets påskutgåva av Allersen. Jätte söta äggvärmare som ser på pricken ut som Anne Claire Petits. Perfekt projekt för restgarn som man inte vet vad ni ska gör med. Lägger ut det nu så ni hinner bli klara med dom lagom till påsk. Tänk vad fin dukningen kan bli med dessa på bordet!

Storlek: ca 14 cm hög exklusive öron och kam.
Material: ca 30 g sammanlagt av bomullsgarn 8/4.
Virknål: 3,0

KROPP
Virka kroppen med dubbelt garn. lägg upp 32 lm, slut dem till en ring med 1 sm.
Varv 1: 1 lm, virka sedan 1 fm i var och en av de 32 lm, sluta med 1 sm i 1:a fm.
Varv 2-8: 1 lm, 32 fm, sluta detta och följande varv som varv 1.
Varv 9: 1 lm, *6 fm, minska 1 fm =stick nålen i nästa m, dra upp 1 m, stick
nålen i nästa m, dra upp 1 m, dra garnet genom de 3 m på nålen, upprepa fråm *.
Varv 10: 1 lm, 28 fm.
Varv 11: 1 lm, *5 fm, minska 1 fm, upprepa från*.
Varv 12: 1 lm, 24 fm.
Varv 13: 1 lm, *4 fm, minska 1 fm, upprepa från*.
Varv 14: 1 fm, 20 fm.
Varv 15: 1 lm, *3 fm, minska 1 fm, upprepa från*.
Varv 16-18 1 lm, 16 fm, ta av garnet.

HUVUD
Virkas med dubbelt garn. Lägg upp 3 lm, slut dem till en ring med 1 sm.
Varv 1: börja detta varv och förljande varv med 1 lm. Virka 6 fm om
lm-ringen, sluta detta och följande varv med 1 sm i 1:a fm.
Varv 2: 2 fm i varje m.
Varv 3: *2 fm, 2 fm i nästa m, upprepa från*.
Varv 4-5: 16 fm.
Varv 6: *3 fm, 2 fm i nästa m, upprepa från*.
Varv 7: *4 fm, 2 fm i nästa m, upprepa från*.
Varv 8-12: 24 m.
Varv 13: *4 fm, minska 1 fm, upprepa från*.
Varv 14: * 3 fm, minska 1 fm, upprepa från*, stoppa lite vadd
eller bomull i huvudet.
Varv 15: (minska 1 fm) 8 ggr.
Varv 16: (minska 1 fm) 4 ggr, ta av garnet och fäst.

YTTERÖRA
Virkas med dubbelt garn. Lägg upp 5 lm.
Varv 1: 1 fm i 2:a lm från nålen, 1 fm i var och en av de resterande 3 lm, vänd.
Varv 2: börja alla varv med 1 lm, 4 fm.
Varv 3: 1 fm, (2 fm i nästa m) 2 ggr, 1 fm.
Varv 4-6: 6 fm.
Varv 7: 1 fm (minska 1 fm) 2 ggr, 1 fm.
Varv 8: (minska 1 fm) 2 ggr.
Varv 9: minska 1 fm, ta av garnet.
Virka innerörat lika, men med enkelt garn. Virka ihop de 2 delarna med 1 varv fm.

KAM OCH VINGAR
Virkas med enkelt garn. lägg upp 6 lm.
Varv 1: 1 fm i 2:a lm från nålen, 1 fm i var och en av de resterande 4 lm, vänd.
Varv 2: börja alla varv med 1 lm. 1 fm, 2 fm i nästa m, 1 fm, 2 fm i nästa m, 1 fm.
Varv 3-4: 7 fm.
Varv 5: 1 fm, 2 fm i nästa, 3 fm, 2 fm i nästa m, 1 fm.
Varv 6-7: 9 fm.
Varv 8: 1 fm, 2 fm i nästa m, 1 fm, vänd.
Varv 9: (minska 1 fm) 2 ggr.
Varv 10: minska 1 fm, ta av garnet.
Virka som varv 8-10 på resterande m på varv 7.Sy ögon, nos och sy fast öronen och kammen och vingarna som jag har gjort. Sy fast huvudet.
Gör en liten garnboll och fast bak på kroppen på kaninen.
om någon virkar dessa fina äggvärmare, länka gärna till min sida och skicka en
kommentar hos mig så jag får se hur era blev.galet

hittade denna bussen, det stod om den i Telegraph UK i början av förra året. Det är Magda Sayeg, grundaren Knitta Please som har virkat detta. Här är en bra sida om henne och Knitta Peace.
Här kan ni gå in och läsa mer om artiklen i Telegraph.singoalla
några singoalla kex har blivit gjorda nu.

nu längtar man efter lite vår, gör inte ni det?


RSS 2.0