vill du fika?jag vill, om någon hade bakat en sån här morotskaka. Imorgon bär det av till skåne där födelsedagar och studenter ska firas. Det blir en hel del fina presenter från jobb, där finns det verkligen en massa fina gåvor till nära och kära. Kolla in vår fina hemsida som jag gjorde om lite idag.


hjärtevän
jag har virkat en hjärtekatt. Ett projekt som två tjejer från Göteborg har blidat för att skänka hjärtekatter till hjärtsjuka barn vid Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Målet var att samla ihop 100 katter, det målet uppnåddes förra veckan. Men det är inte för sent att virka, för nu är det nya målet nämligen 200 stycken! Så gå in på deras sida, leta fram mönstret och virka en egen. Jag är redan på nr två, min hjärtekatt ska få en hjärtevän. Mönstret och mer fakta om projektet hittar du här.


unika trasmattor


just nu och fram till den 7 maj visar Svenskt Tenn unika trasmattor i butiken. Mattorna är gjorda av Cilla Ramneck, Lars Nilsson, Toyine Sellers och Maria Silfverschiöld. Man kan säga att varje matta speglar formgivarens livsstil, Cilla Ramneck, dekoratör på Svenskt Tenn har gjort sin matta av restbitar från Josef Frank textilier. Lars Nilsson, modeskapare som just nu skapar sin egna klädlinje, har använt sig av överblivna kostymtyger för att skapa sin matta. Maria Silfverschiöld, designer som bland annat arbetat med H&M och Fjällräven har använt sig av hjortskinn, som är en biprodukt från uppfödningen på familjens gård. Toyine Sellers är designer och har skapat inredningastextilier för bland annat Chanel, Gucci och Tiffany har formgett sin matta av Vandras resttyger med inslag av metalltrådar. 
Den 18 maj auktioneras mattorna ut på Bukowskis och alla intäkter går oavkortat till World Childhood Foundation.


RSS 2.0